Gép
Konferencia a precíziós gazdálkodásról
2023. október 17.
Magyország Kolozsvári Főkonzulátusa 2023. november 10-én magyar-román, a precíziós és digitális mezőgazdaság, az erdőgazdálkodás, a vízgazdálkodás és a dróntechnológia trendjeire fókuszáló rendezvényt szervez Kolozsváron.

A szakmai program előadásokon és meghívott előadókon keresztül szeretne rálátást adni a magyar és román precíziós vízgazdálkodás, mezőgazdaság, erdőgazdálkodás és dróntechnológia aktuális helyzetére, a magyar-román precíziós mezőgazdaságban, erdőgazdálkodásban és vízgazdálkodásban már működő és bevált megoldások, jövőbeni irányvonalak, kihívások, a két országban használatos jó gyakorlatok bemutatásával.

Az esemény a magyar-román agrárszektorban, erdő- és vízgazdálkodásban használt precíziós és digitális megoldások alkalmazásának, hatékonyságjavító megoldásainak, eszközeinek, adat alapú döntéshozatalainak bemutatására törekszik, kiemelt figyelmet szentelve a román mezőgazdaságot érintő Európai Uniós pályázati lehetőségek (PNS) bemutatására.

A rendezvény lehetőséget biztosít dróntechnológiával, drónfejlesztéssel foglalkozó magyar és román cégek bemutatkozására is, mivel a dróntechnológia adat alapú technológiai és vezetés-irányítási reform, szenzorok által előállított nagytömegű adatokra épül, így jelentős gazdasági és mezőgazdasági versenytényezővé vált.

A rendezvény szakmai célja a két ország szakemberei számára a fenti területeket érintő aktuális szakmai információinak átadása, tudástranszfer, a magyar-román szakemberek közötti innovatív párbeszéd elindítása, új technológiák bemutatása, partnerkapcsolatok kiépítésének támogatása, bemutatkozási lehetőség biztosítása.

A szakmai esemény külgazdasági célkitűzése a román-magyar precíziós mezőgazdaság, vízgazdálkodás, erdőgazdálkodás és dróntechnológia területén mutatkozó együttműködési lehetőségek feltérképezése, a magyar-román szakami kapcsolatok tovább fejlesztése.

Az eseményen magyar-román szinkrontolmácsolás biztosított.

A rendezvény ideje alatt drón kiállítása megoldható.

A konferencia helyszíne: Platinia Conference Hall

A november 10-ei precíziós gazdálkodással foglalkozó főkonzulátusi konferencia honlapja magyar és román nyelven lesz elérhető.

Íme a honlapon található regisztrációs felület a résztvevők számára, itt jelentkezzen: https://huroforum.webnode.hu/

További információ:
Dinya Judit külgazdasági attasé
Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa
judit.dinya@mfa.gov.hu

 

CincillaAtukavíz3Orbán KályhaAgrologica 04.17.Agro NatúrtápFórum Plussz Kft,Atukavíz1 05.01.-igSzalkai és TársaAtukavíz2Gordius Solution tenderHorváth és HuszárIvóvíz6DPMG Zrt.Charlie HűtőMagyar Kukorica Klub banner - törölhetőGyümölcsgépFormula GPSzamos AblakDerulaSzilágyi HűtőHotel Hunor - törölhetőAgroforte GrainCincilla2Pályázat Európa Kft.VC 999 05.02.Magyar Pékség Kft.Hajdú László diófa banner - törölhetőMáté Metál 04.17.
PRINT LAPOK